Na tej podstrani se sproti dodajajo razne novice, objave, napovedniki in podobno, ki so pomembni za prebivalce in dogajanje v celotni besniški dolini:

Združenje borcev za vrednote NOB krajevna organizacija Besnica – Podblica vabi v soboto 8. 8. 2015 ob 8.00 uri na pohod z Jamnika mimo Tehnike Meta čez Dražgoško goro na Vodiško planino, kjer se bo ob 11.00 uri počastil spomin na ustanovitev Cankarjevega bataljona. Podrobnosti si lahko preberete na TEJ POVEZAVI dopis za bankomat na GB. Vabljeni!

Združenje borcev za vrednote NOB krajevna organizacija Besnica – Podblica vabi v soboto 13. 6. 2015 ob 9.00 uri na pohod z Jamnika in ogled tehnike Meta. Podrobnosti si lahko preberete na TEJ POVEZAVI dopis za bankomat na GB. Vabljeni!

Od petka 5. 6. 2015 do nedelje 7. 6. 2015 potekajo glasbeni zabavni dnevi, gasilska veselica in tekmovanje v igranju na diatonično harmoniko. Vabljeni!

Veselica Besnica 2015

Veselica Besnica 2015

Prvo nedeljo v maju (3. 5. 2015) bo v primeru lepega vremena že tradicionalno organiziran pohod na Špičasti hrib. Vpis v knjigo je možen med 7. in 12. uro. V primeru slabega vremena se pohod prestavi na naslednjo nedeljo 10. 5. 2015. Podrobnosti si lahko preberete na TEJ POVEZAVI dopis za bankomat na GB . 

Prvo nedeljo v maju bo v primeru lepega vremena že tradicionalno organiziran pohod na Špičasti hrib. Nekaj zanimivih podrobnosti o bojih pod Špičastim hribom med 2. sv. vojno, ki so bili povod za organiziranje današnjih tradicionalnih spominskih pohodov, si lahko preberete na TEJ POVEZAVI dopis za bankomat na GB : V-SPOMIN-BITKI-NA-ŠPIČASTEM-HRIBU-25_februarja_1943.pdf

Dne 22. 4. 2015 med 16.00 in 19.00 uro KS Besnica in PŠ Besnica organizirata očiščevalno akcijo na območju celotne KS Besnica ter hkrati zbiralno akcijo odpadnega papirja. Udeležba na očiščevalni akciji je za vse šolarje obvezna, zelo pa bi bili veseli tudi čim večjega števila drugih sodelujočih (starši, družinski člani, člani drugih društev, prostovoljci,…). Gre za zdravo in kvalitetno življenje našega kraja in prav je, da z zgledom in sodelovanjem pomagamo k čim boljšemu življenju v kraju ter k prenosu dobrih navad in namenov na mlajše generacije. Z zbiralno akcijo odpadnega papirja pa se bodo zbrala sredstva izključno za potrebe lažjega in kvalitetnejšega dela v šoli (drobni inventar, pripomočki, učila,…). Po končani očiščevalni akciji bo pred šolo organizirano okrepčilo. VSI VLJUDNO VABLJENI!

Plakat za očiščevalno akcijo

Plakat za očiščevalno akcijo

Hvala vsem, ki ste se udeležili očiščevalne akcije v Besnici ter zbiralne akcije starega papirja. Z Vašo pomočjo in s pomočjo naših najmlajših je dom spet lepši, varnejši in bolj zdrav.