Smučišče Pungrat v Zg. Besnici je oddaljeno 8 km iz Kranja v smeri proti Dražgošam. Smučišče je primerno za nezahtevne rekreativne smučarje, odlično pa je za najmlajše začetnike, saj je naklon smučišča zelo primeren. Smučišče je na travnati podlagi in na senčni strani.

Dolžina strmine na vlečnici Pungrat 1 je okrog 100 m, širina pa okoli 80 m. Zraven te vlečnice je sankaška proga v dolžini približno 100 m in širini okoli 30 m. Na smučišču je na ravnem delu pripravljena tudi tekaška proga v dolžini približno 2,5 km dolgega kroga, ki je speljan čez potok Besnica.

Na smučišču je lepo pregledna cela strmina iz brunarice Pungrat, kjer prodajamo smučarske vozovnice, izposojamo vlečne kljuke za vlečnico in nudimo krepčilne in tople napitke. Parkirišče je v neposredni bližini smučišča ter ima kapaciteto 50-ih avtomobilov.
Na smučišču je postavljena tudi kemična WC kabina. Smučišče obratuje le, če je v posamezni sezoni dovolj snega. V SEZONI 2014/2015 ZARADI POMANJKANJA SNEGA SMUČIŠČE NE OBRATUJE.

 

besnica_smucisce_small

smučišče Pungrat v Zg. Besnici